Monday, 2 September 2013

HUIH!!! BIAR BETUL?

Lately ni Princess ada terima satu e-mail dari sorang minah saleh ni. Dia kata nak berkawan dengan Princess dan katanya lagi nak datang Malaysia ni untuk bercuti. Katanya...

Pastu si minah saleh ni pulak merayu lah kat Princess untuk jadi tour guide dia masa dia kat Malaysia nanti. Hui, choi aku nak jadi tour guide. Sejarah pun fail kau nak suruh aku jadi tour guide kau untuk datang Malaysia. Hahahaha...

So, sekarang ni macam mana? Firstly, kalau boleh mesti lah nak tolong dia tapi. Hah, ada TAPI nya... Tak kan lah Princess nak percaya dia bulat-bulat. Kotnya dia nak tipu Princess ke apa, katanya datang nak bercuti tapi dalam masa yang sama buat benda lain. Huih, tak boleh tak boleh.

Kalau boleh memang lah nak sangat tunjuk kat orang asing tentang negara kita yang aman damai ni. Tunjukkan pada dia keaslian budaya dan warisan kita. Tunjukkan segala keistimewaan negara Malaysia ni.

Tapi tu lah, tetap MUSYKIL!!!


Apa pendapat korang eh? Patut ke terima tawaran untuk jadi tour guide dia?


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Ayu azmir said...

Tak payah layan dik... tourist guide kan banyak.. takut kita kene tipu... macam2 bole jadi..

Princess Atie said...

Yup, betul. Terfikir mcm tu juga. Thank you kak.