Thursday, 12 January 2012

ANTARA POLIS DAN FESYEN DESIGNER

Apa yang best tentang POLIS dan FESYEN DESIGNER? Pada Princess dua-dua menarik... Menarik bagi diri Princess. Ingat lagi bila zaman sekolah rendah. Cikgu mesti minta kita beri cita-cita kita untuk cikgu tulis pada Rekod Pelajar. Wahaha... Setiap tahun cita-cita Princess tak pernah berubah. Pastinya POLIS. Hehe... Suka sangat dengan kerjaya POLIS ini. Sebabnya Princess telah dididik oleh ayah Princess tentang kehidupan POLIS. Teratur, berdikari, tegas dan bertanggungjawab adalah nilai-nilai yang ayah Princess sentiasa terapkan dalam setiap diri anak-anaknya. Lagi satu Princess suka mengenai POLIS adalah uniformnya... Wahaha.. Itu yang buatkan Princess teruja sanga-sangat. Cuba tengok seperti gambar dibawah :-

(Sumber dari image Mr. Google)


Ha... Cantik tak. Smart je kan.. Itu yang Princess suka. POLICE UNIFORM...
Okaylah, kenapa Princess yak jadi POLIS??? Hmm... Princess wearing a glasses lah... Nak masuk POLIS mana boleh pakai cermin mata. SEDIH sangat. That is Princess first ambitions and ia terkubur begitu sahaja hanya kerana sepasang cermin mata. Sedih okay... Tapi Princess tak kisah, sebab banyak lagi yang Princess boleh "JADI". Princess pernah bagi tahu ibu Princess "Kalau orang tak boleh jadi POLIS tak apa lah, tapi boleh tak kalau orang kawin dengan POLIS?" Wah... Gedik disitu... Huhuh... So sekarang impian Princess itu sudah jadi kenyataan - berkahwin dengan Princess's Beloved Husband iaitu seorang POLIS. (Bangga disitu)

Selepas cita-cita Princess yang pertama terkubur Princess pasang cita-cita lagi. A FAMOUS FASHION DESIGNER. Wah gitu... Besar cita-cita tu. Memang Princess suka sangat bab-bab fesyen ni. Suka sangat sebab dangan fesyen terlahirlah kecantikan seorang wanita itu. Wahaha... Tak agak statement tu. Sebenarnya Princess suka lukis-lukis atau designkan baju dekat atas kertas. Lukis, lukis dan lukis lagi. Seronok... Nak lukis baju macam gambar di bawah ini :-

(Sumber dari image Mr. Google)Kalau boleh Princess nak ada Fashion Boutique sendiri. Wah... Mesti FAMOUS ala-ala DIVA kan. Masa dekat kolej ramai kawan-kawan Princess gelar Princess ni DIVA. Wah meletup sekejap. Bukan sebab berlagak DIVA okay, tapi mungkin sebab semua baju Princess adalah sedikit fashionable sikit kot. Hehehe... I'm not DIVA okay. Tapi sayang juga, ingatkan bila dah habis sekolah boleh lah Princess ambil jurusan FASHION untuk lanjutkan pelajaran tapi ayah Princess tak izinkan untuk Princess ambil jurusan itu. So, Princess pilih jurusan Perakaunan Perniagaan atas desakan ayah Princess. Nasib baik semasa di sekolah menengah Princess ada basic Perakaunan jadi tak lah terlalu dungu dalam kelas kan.

Tapi bila Princess habis study Princess telah dilamar oleh Princess's Beloved Husband. Maka, berkahwinlah Princess pada umur 21 tahun tanpa ada pekerjaan. Heheh...Bila sudah berkahwin Princess masih lagi ada cita-cita untuk jadi A FAMOUS FASHION DESIGNER. Wah berangan lagi... Tapi mungkin dengan pengalaman Princess yang hanya menerima tempahan jahit manik akan membawa Princess pergi jauh. Siapa tahu. Suatu hari nanti... Insyallah...No comments: